puruvesi 1.jpg

Puruvesi, Suomi

Puruvesi on Saimaaseen kuuluva järvi, joka sijaitsee Savonlinnan ja Kiteen alueella Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalanrajalla. Se on saarekas kuten Saimaa yleensäkin mutta eroaa Saimaan muista osista ja yleensäkin tyypillisestä suomalaisesta järvestä kirkasvetisyydellään. Järven pinta-ala on 420,86 km², ja siinä on 720 saarta. Järvi on Orivedenja Pihlajaveden välillä. Se voidaan myös katsoa Suur-Saimaan isoksi lahdeksi, sillä virtaus yläpuolisesta Orivedestä Puruveteen on hyvin vähäinen.[3] Punkaharju jakaa järven kahtia Isoon- ja Pieneen-Puruveteen. Nämä ovat vesiyhteydessä toisiinsa järven molemmista päistä Tuunaan- ja Punkasalmien kautta.

Puruveden vesi on hyvin puhdasta. Tämä johtuu siitä, että suuri osa järven vedestä tulee sen pohjassa olevista lähteistä hiekkakerroksen läpi. [Wikipedia]


Films

Puruveden talvinuottaajat

Vietä päivä Puruveden talvinuottaajien matkassa tässä dokumenttielokuvassa, joka kestää n. 30 minuuttia. Mukana on ainutlaatuista talvinuottausmateriaalia 1930- ja 1960 –luvuilta.


Puruvesi – intro

Tässä lyhytfilmissä voit tutustua viiden minuutin ajan Puruveden maineikkaaseen talvinuottaukseen ja siihen liittyviin kysymyksiin, mukaan lukien EU:n myöntämä nimisuoja muikunpyynnille ja muikulle.


Rymättylän talvinuottaus

Youtubessa oleva kansatieteellisen filmin katsaus Rymättylän talvinuottaukseen. 8 minuuttia.


Rymättylän kesänuottaus

Youtubessa oleva kansatieteellisen filmin katsaus Rymättylän talvinuottaukseen. 10 minuuttia.